Rožman: Sjest ćemo, nemam problema s tim

Reakcije trener Sarajeva nakon poraza na Grbavici

Rožman: Sjest ćemo, nemam problema s tim

Haris Zilić

FK Željezničar je u 21. kolu WWin lige u gradskom derbiju savladao FK Sarajevo ubjedljivim rezultatom 3:0 u utakmici gdje su Plavi bili puno bolji rival i zasluženo stigli do vrijedna ttri boda u prvenstvu.

Tim sa Grbavice je tako izašao iz rezultatske krize, ali i skočio na tabeli, sada su  na osmom mjestu sa 23 osvojena boda, dok je FK Sarajevo nastavio rezultatsku krizu.

Nakon meča na Grbavici izajve su dali treneri oba tima Bruno Akrapović i Simon Rožman, ali u potpuno različitim rapsoloženjima.

Prvi je riječ imao trener trener Bordo tima, Simon Rožman.

"Nakon srijede smo mislili da smo se vratili u balans, ali nismo. Čestitam Željezničaru na pobjedi, bili su bolji u svakom segmentu igre", rekao je Rožman i dodao:

Oglasi

"Imamo problema što je evidentno. Ovo što prikazujemo nije na našem nivou, razmislit ćemo. Sjest ćemo, vidjeti sve, ako je moj odlazak rješenje, nemam problem s tim."

Nakon toga riječ je imao i trener Željezničara, Bruno Akrapović.

"Fenomenalna pobjeda. Momci su ostavili srce na terenu. Nisu se mogli navići naš sistem, momci su bili fenomenalni", rekao je Akrapović i nastavio:

"Mogu biti zadovoljan s ekipom Radujem se zbog Galića. Imao je tmurno vrijeme. Nije lako uhvatiti formu, zato smo radili ove prijateljske utakmice."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Akrapović spomenuo i publiku na Grbavici.

"Momci su se donekle iskupili za Široki. Vidio sam reakciju, želim je vidjeti i ubuduće. Napravio sam klizeći, tri puta sam uklizao. Zahvaljujem se publici na fantastičnoj atmosferi."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Keremeh NIKADA NECE BIT BEK, JULARDZIJA NIKADA NECE BITI DESETKA, TI NIKADA NECES BITI TRENER..otjerao si sve sto je VALJALO u SARAJEVU..Vrancic, Serbecic, Zeljkovic su Messi Ramos i Marselo za Jularziju, Matanovica i ostale MENADZERSKE PANJEVE..
3 0
user1702252773
Nemoj sjedat samo idi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi