Dejan Iliev dobio žestoku kaznu zbog crvenog kartona na Grbavici!

NSBiH odlučio

Dejan Iliev dobio žestoku kaznu zbog crvenog kartona na Grbavici! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Golman FK Sarajevo Dejan Iliev suspendovan je na tri utakmice zbog crvenog kartona na derbiju protiv FK Željezničar, saznaje SportSport.

FK Sarajevo neće moći računati na golmana Dejana Ilieva u naredne tri utakmice, saznaje SportSport. Ovu odluku donijela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Iliev je u finišu derbija koji se igrao na Grbavici udario fudbalera Željezničara Nemanju Cavnića. U izvještaju sudije Ermina Sivca navodi se kako je Iliev rivala udario šakom u glavu.

Disciplinska komisija žestoko je kaznila golmana Sarajeva. On će propustiti naredna tri meča svog tima, a u ovu kaznu uključene su prvenstvene i Kup utakmice.

Treba napomenuti da je čuvar mreže Bordo tima od samog početka derbija bio veoma nervozan. Često je ulazio u verbalne sukobe s igračima Željezničara, da bi se na kraju kulminiralo udaranjem Cavnića i crvenim kartonom zbog kojeg mora na hlađenje.

Oglasi

29-godišnji čuvar mreže iz Sjeverne Makedonije, koji je dres Bordo tima zadužio nedavno, propustit će dvije prvenstvene utakmice, te Kup meč protiv banjalučkog Borca.

Iliev je u tri odigrana meča u Wwin ligi Bosne i Hercegovine primio čak sedam pogodaka. Po tri puta je vadio loptu iz mreže u duelima sa Širokim i Željezničarom, te jedan protiv Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Trener tima s Koševa Simon Rožman na raspolaganju će umjesto Ilieva imati Lovru Rogića i mladog Farisa Mehića. Izvjesno je da će mjesto među stativama u narednom periodu držati Rogić.

Dejan Iliev je na Koševu najavljen kao veliko pojačanje. Radi se o golmanu koji je bio član londonskog Arsenala, a u karijeri je nastupao za Helsinki, Trencin, Sered, Jagielloniju i Shrewsbury.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Trebao je jos i stocirati hinju Krpica
1 3
Hanibal
Nista nije ni pokazao do sada. Vjerovatno je 3 utakmice na ne brani protiv Borca (ako bude penala).Sve je to u tancine sracunato.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije