Magistarski rad Vlade Jagodića: Čudesna Sloga plovi ka Evropi!
FOTO: K. Dedić

Savladali Široki Brijeg u gostima

Magistarski rad Vlade Jagodića: Čudesna Sloga plovi ka Evropi!

H. Zilić

Prvi duel 22. kola WWin lige u Čitluku na stadionu "Bare" odigrali su NK Široki Brijeg i FK Sloga Meridian Doboj, a na kraju susreta rezultat je glasio 0:1 za goste iz Doboja koji tako lagano plove prema Evropi.

Prva prilika za domaće u drugoj minuti, Ćavar je pokušao iznenaditi Traku, bio je to lukav pokušaj, nije bilo promjene rezultata. u devetoj minuti Karać je lijepo ubacio loptu, Omić malo kasni i propala je odlična šansa za goste.

Nakon toga, Široki je pokušavao udarcima iz veće udaljenosti, pokušavali su Kuprešal i Lukić, nije bilo većih problema po golmana Traku.

Odlična šansa za Ćavara nakon proigravanja Lukića u 26. minuti, šutirao je Ćavar iz fine pozicije, golman Trako brani i spašava goste iz Doboja. U 34. minuti i Kulić je bio u dobroj situaciji, šutirao je pored gola i to su bila posljendja uzbuđenja u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 0:0.

Prva prava prilika u nastavku i gol za goste. Na semaforu je bila 55. minuta, Bender nije stigao do lopte, Mrzić vraća u peterac, a tamo je bio Vidić koji pogađa za 0:1, a akcija je krenula od Veselinovića.

U 69. minuti velika šansa za Široki, nakon gužve lopta dolazi do Mišića koji iz dobre pozicije šutira preko gola. Tri minute kasnije diskutabilan situacija pred golom Sloge, Varga je bio u duelu sa Chineduom, napadač Širokog pada u šesnaestercu, ali sudija Petrović se nije oglasio.

Oglasi

Kuprešak lukavo pokušava u 76. minuti, ali ide lopta proed gola Trake, moglo je biti neugodno za Dobojlije. Nakon toga i pokušaj Chinedua u 76. minuti, blokirala je odbrana Sloge.

U 85. minuti Trako sjajno brani pokušaj Mišića, a u 92. minuti CHinedu pogađa prečku. U finišuutakmice Široki je pokušavao doći do gola, imao je posjed, prilike, ali gosti su uspjeli sačuvati prednost i doći do tri boda koja izabranike Vlade Jagodića barem za kratko lansiraju na četvrto mjesto na prvenstvenoj tabeli.

WWin liga, 22. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Sloga Meridian 0:1 (/Vidić 55')

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Dadić, Omić, Redžić, Božičković, Karać, Perković, Popara, Grabež, Varga, Vidić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gandra
Kako li ce Bosnjaci podnijeti da nemaju ni jedan klub medju prva 3, to mene brine
2 5
avalkaB
Da se nisu Borcu 2x zige, sad bi bili treći sa 41 bod, 2 iza Zrinjskog -.-
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi