Ancelotti otkrio igrača kojeg rivali ne mogu očima: "Udaraju ga, vrijeđaju, to u životu nisam vidio"

Italijan stao u zaštitu

Ancelotti otkrio igrača kojeg rivali ne mogu očima: "Udaraju ga, vrijeđaju, to u životu nisam vidio"

A. Čaušević

Carlu Ancelottiju je dosta tišine te je odlučio da javno stane u zaštitu igrača kojeg protivnici najviše proganjaju. Italijan je to uradio pred utakmicu Real Madrid - Celta.

Vinicius Junior ne može pobjeći od nevolja ma koliko to pokušavao. Sjajni Brazilac je odličan fudbaler, međutim obično je i najveća meta kod protivnika, pogotovo u posljednje vrijeme.

Ancelotti je pred utakmicu protiv Celte kazao da je sam razgovarao sa Brazilcem te ga je pokušao smiriti i uvjeriti kako da ostane fokusiran na utakmicu.

"Sedmica" Kraljeva se nedavno našla na udaru kritika jer protiv RB Leipziga rizikovao da dobije crveni karton nakon što je odgurnuo Orbana. Prije svih nije ga štedio Predrag Mijatović.

Na kraju je Ancelotti odlučio da uzme stvar u svoje ruke te je otvoreno kazao da nikad u životu nije vidio igrača koji je toliko proganjan kao što je to slučaj sa Viniciusom.

Oglasi

"Gledao sam malo unazad u prošlost i statistiku. Nikad nisam vidio fudbalera koji je bio toliko progonjen kao Vinicius. Govore mu i rade mu svašta, što da radi?", zapitao se Ancelotti te nastavio:

"Udaraju ga, vrijeđaju ga, zvižde mu, a on daje golove i asistira. Mislim da svi moraju promijeniti svoj odnos prema Viniciusu. Nikad igrač s takvim talentom nije toliko patio."

"Protiv Rayo Vallecana je dobio karate udarac u glavu i nije bilo žutog kartona, a sada za njega traže crveni karton što je odgurnuo igrača Leipziga."

"Kad već hoćete da nešto prosudite, onda ne treba da nosite dres nekog kluba da biste to uradili", zaključio je Italijan.

Ipak, bez obzira na Ancelottijev apel teško je vjerovati da će protivnici promijeniti svoj pristup prema 23-godišnjem brazilskom ofanzivcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vinicius je ove sezone zabio 15 golova za Real u svim takmičenjima, a vrlo često svojim ponašanjem izazva protivničku reakciju, pogotovo je to slučaj na gostovanjima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sucro
A možda da mu kažete gospodine Karlo kako da se ponaša? Gdje je tu neka etika i poštovanje protivnika kod dotičnog?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi