Rožman: Penal koji apsolutno ne postoji, žele da nas skroz demoraliziraju

Reakcija trenera bordo tima

Rožman: Penal koji apsolutno ne postoji, žele da nas skroz demoraliziraju

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Sarajevo je večeras na Koševu remiziralo s ekipom Igmana (2:2). U nastavku sezone bordo tim nema nijednu pobjedu, a trener Simon Rožman je pod sve većim pritiskom.

Nakon 0:0 u prvih 45 minuta, u drugom dijelu golijada, čak četiri gola i na kraju podjela bodova iako su gosti iz Konjica vodili 2:0 do 85. minute.

"Prvo poluvrijeme smo imali jako puno situacija. Stativa, tri ili četiri idealne šanse za vodstvo, ali opet taj penal koji apsolutno ne postoji, žele da nas skroz demoraliziraju.

Na kraju dobar povratak, malo sreće, malo svega. Momci rade, koliko god su sada u teškoj situaciji. Sretan sam da su se vratili zbog toga i čak smo imali dvije prilike da okrenemo meč u svoju korist", rekao je trener Sarajeva Simon Rožman nakon meča.

Nedostaje kreacije u napadu?

Oglasi

"Slažem se da nedostaje kreacije. Fali zadnji pas, šut, dribling. Ima puno toga za popraviti".

"Očito je da se trudimo, da dolazimo do situacija, imali smo 25 šuteva na gol, imali smo posjed... Ne dozvoljavamo puno šansi rivalu, a sve ide u gol. Ono apsolutno nije bio penal, ni blizu. Nema plakanja, imamo novu utakmicu za 3-4 dana na našem terenu", dodao je slovenski stručnjak.

Da li i dalje ima podršku Uprave?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je pitanje za njih. Tu se dešava svašta. Vidjet ćemo za nekoliko dana. Sada nam je fokus na utakmicu s Borcem", zaključio je Rožman.

U srijedu Sarajevo dočekuje Borac u revanšu četvrtfinala Kupa BiH, nakon što je prvi meč u Banjaluci završen rezultatom 0:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Ovog sarajeva dere ko god stigne.. Ružno, ipak je sarajevo klub
0 0
Vasili1Hz
Mirviću, odlazi ako Boga znaš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi