Saudijcima kao da nije ramazan: Sramotno je šta su radili Brozoviću i Maneu, Hrvat nije ostao dužan

Al Nassr je ostvario minimalan trijumf

Saudijcima kao da nije ramazan: Sramotno je šta su radili Brozoviću i Maneu, Hrvat nije ostao dužan

Admin Čaušević

U jednom od najvećih derbija saudijskog fudbala Al Ahli je izgubio na domaćem terenu od Al Nassra rezultatom 0:1. Gol odluke je zabio ko drugi nego Cristiano Ronaldo, ali sramotna scena nakon gola Portugalca je na neki način obilježila meč.

Zbog mjeseca ramazana FS Saudijske Arabije je donio odluku da se svi mečevi igraju dva sata poslije iftara po lokalnom vremenu, međutim za navijače Al Ahlija kao da nije sveti mjeseci.

Saudijka Arabija je isključivo muslimanka zemlja pa se na tribinama očekuje sportsko ponašanje, međutim to nije bio slučaj sa pristalicama Al Ahlija.

Naime, nakon što je Ronaldo uspješno realizovao penal u 68. minuti otrčao je kod korner zastavice kako bi proslavio gol, a pridružili su mu se i drugi saigrači.

Prilikom proslave navijači sa tribina su obasuli fudbalere Al Nassra raznim predmetima, ali su prednjačile čaše s vodom koje su služile za osvježenje zbog sparine.

Oglasi

U grupi igrača se nalazio i Marcelo Brozović koji je u jednom trenutku odlučio uzvratiti istom mjerom, dok je Sadio Mane sve vidio kao šalu.

Senegalac se poput golmana počeo bacati hvatajući čaše te se valjati po terenu. Gest za kojeg definitivno ne postoji opravdanje.

Inače, sa uspješno realizovanim kaznenim udarcem Ronaldo je stigao do brojke od 50 golova u dresu Al Nassra te ukupno 879. pogotka u karijeri.

Portugalskom asu je u prvom poluvremenu i poništen jedan gol zbog minimalnog ofsajda, ali je svejedno on bio taj koji se na kraju radovao zbog pobjede.

Višestruki osvajač Zlatne lopte je tako zabio svoj 23 gol u sezoni te sada ima tri više od prvog pratitelja reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića iz Al Hilala.

Top Komentari

DamirS
Za promjenu je danas dao gol iz penala. ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi