Može li nam opet donijeti sreću kao u Kaunasu - Felix Zwayer u četvrtak na centru u Zenici

Već nam je jednom sudio protiv Ukrajine

Može li nam opet donijeti sreću kao u Kaunasu - Felix Zwayer u četvrtak na centru u Zenici

Esmer Oštraković

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak će odigrati utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj. Protivnik našoj selekciji je Ukrajina, a utakmica se igra u Zenici.

Svima je jasno da je pred našom reprezentacijom jako težak zadatak, ali naravno Ukrajinu nije nemoguće pobijediti. Ipak, trebat će velika volja i želja našim fudbalerima kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

Kvalifikacije koje su iza nas bile su zaista jako loše, ali srećom imamo šansu da preko baraža izborimo historijski nastup na Evropskom prvenstvu.

Sada je jasno i ko će dijeliti pravdu na utakmici u Zenici, a radi se o sudiji koji je već jednom bio sretan našoj reprezentaciji i to na historijskom meču u Kaunasu.

Njegovo ime je Felix Zwayer a dolazi iz Njemačke i upravo on je bio glavni sudija utakmice na kojoj smo osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu i tako ispisali historiju.

Oglasi

Njegovi asistenti su također Nijemci, a oni su Stefan Lupp, te Marco Achmuller. Četvrti sudija i VAR sudije su također iz iste zemlje. Radi se o Danielu Siebertu, Bastianu Dankertu i Christianu Dingertu.

Posmatrač suđenja na ovoj utakmici biti će Italijan Matteo Simeone Trefoloni, a delegat je Balazs Makray iz Mađarske.

Zwayer je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima sudio na 25 utakmica i podijelio je 121 žuti karton, te tri crvena kartona. Dosudio je sedam penala.

Prije deset dana sudio je našem novopečenom reprezentativcu Huseinbašiću na gostovanju kdo Borussije Monchengladbach u utakmici koja je završena sa 3:3, a osim toga nedavno je sudio i utakmicu Lige prvaka između Napolija i Barcelone.

Zanimljivo je da je upravo Zwayer sudio utakmicu između Ukrajine i Bosne i Hercegovine koju smo igrali u gostima, a koja je završena remijem od 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Elmir Pilav posmatrač suđenja u Mađarskoj

Na drugoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo između Izraela i Islanda koja se igra u Mađarskoj posmatrač suđenja će biti Elmir Pilav.

Tu utakmicu sudi Englez Anthony Taylor, a njegovi sunarodnjaci Gary Beswick i Adam Nunn su mu pomoćnici. Četvrti sudija je Chris Kavanagh, Stuart Attwell i David Coote biti će u VAR sobi.

Top Komentari

korona
Vise mi je i za reprezentaciju svejedno ebem i njih i vicu
1 0
BosanskaSvedska
100% !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi