Spremni smo za Ukrajinu: Trening bh. reprezentacije na Grbavici prošao u sjajnom raspoloženju
FOTO: T. Hebib

Meč se igra sutra u Zenici

Spremni smo za Ukrajinu: Trening bh. reprezentacije na Grbavici prošao u sjajnom raspoloženju

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Grbavici obavila i treći trening pred sutrašnji duel polufinala baraža za Evropsko prvenstvo ove godine, a protivnik je selekcija Ukrajine.

Na večerašnjem treningu svi naši momci su trenirali što svakako raduje selektora Savu Miloševića i njegove pomoćnike. Ovo je ujedno bio i posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

U našem timu vlada odlična atmosfera, fudbaleri su raspoloženi i vjerujemo sutra u pozitivan ishod.

Selektor Milošević će večeras utvrditi i posljednje taktičke zamisli pred sutrašnju utakmicu i vjerujemo da će naši fudbaleri ostaviti posljednji atom snage na terenu.

Ukrajince sutra na Bilinom polju očekuje paklena atmosfera, karte su rasprodate i Zmajevi će bez sumnje imati ogroman vjetar u leđa.

Oglasi

Milošević i Džeko optimisti

Selektor Savo Milošević je bio optimističan na zvaničnoj press konferenciji pred sutrašnji duel.

"Znate kako... Moram da se ponavljam. Vjerujem u pozitivan rezultat, tako razmišljaju i momci. Moramo biti svjesni da će biti teško, a već sam rekao da znam da možemo. Znao sam i prije ove utakmice da imamo kvalitet da slavimo, a sutra to trebamo opravdati", siatakao je Milošević.

Naš Kapiten Edin Džeko je također bio u vedrom duhu i optimista, ali naveo je nekoliko bitnih stvari.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imam osjećaj da je ovo prvi put da se ništa ne očekuje. Kada dođeš do baraža, to je najbrži put do nekog velikog takmičenja. Jedna ili dvije utakmice, pa je lakše nego deset utakmica. Ako gledamo zadnje utakmice naše, Ukrajinci su favoriti, ali su drugačije utakmice i nema favorita. Šansu su 50-50. Sve zavisi od nas", rekao je Džeko.

Duel Bosne i Hercegovine i Ukrajine igra se u četvrtak u 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici, a pobjednik će 26. marta u finalu baražaigrati s boljim iz meča Izrael - Island. Naša selekcija ako pobijedi Ukrjainu bit će domaćin u finalu, a ako izgubimo od Ukrjaine igramo prijateljsku utakmicu sa poraženim iz duela Izrael - Island, također kao domaćini.

Top Komentari

Ham0
Majkku vam jebbem pijandure, ko jos trenira u jednom gradu a igra u drugom? Jebbo vam vico i dodik sve po spisku!
2 5
Drakula
0 5
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi