Petrović pred Velež jasan: Igramo kući, osvajači smo duple krune, mi smo Zrinjski!
Petrović na današnjoj press konferenciji

Vjeruje u pobjedu u gradskom derbiju

Petrović pred Velež jasan: Igramo kući, osvajači smo duple krune, mi smo Zrinjski!

Samir Mlaćo

Sutra se u Mostaru igra veliki gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Danas je donesena odluka da navijači Veleža ne mogu na ovaj meč, pa su i čelnici Veleža donijeli odluku da ne idu na utakmicu.

U Zrinjskom se nadaju da će obradovati svoje navijače i slaviti protiv Veleža. Meč je danas najavio šef struke Željko Petrović.

"Nema puno da se priča. Rekao sam igračima da ako vole ovaj klub i poštuju navijače Ultrase, da izoru ovaj teren u subotu i da se dvije nedjelje popravlja poslije toga. Derbi kao svaki derbi, tu ne treba puno da se priča.

Najteže su utakmice bile do sada. Danas imamo zadnji trening, znamo kako oni igraju, a i oni kako mi. Iranac im se vraća, mi igramo kući, mi smo Zrinjski, osvajači duple krune i moramo dati maksimum", rekao je Petrović.

Dodao je da Ilinković nije spreman za meč.

Oglasi

"Nećemo uzeti rizik zbog njega. Kasnije može imati problema, ali sto posto će biti spreman kraj naredne sedmice. Najspremniji će na teren, biće vruće, ali kako nama, tako i njima. Moraju momci pokazati volju i želju, to je prvo".

Zrinjski zaostaje za Borcem u borbi za prvaka.

"Mislim da nije gotovo, rekao sam to nekoliko puta. Sramno je za sport reći da je gotovo, a matematički postoji šansi. Kao sportista se boriš dok postoje šanse. Nismo pali sa marsa, znamo da je svaki kiks koban, a ima dosta utakmica do kraja.

Teške utakmice očekuju nas i Borac, a mi nemamo pravo na kiks. Moramo gledati sebe, moramo dobiti svaku utakmicu do kraja dobiti, a da li ćemo uspjeti vidjet ćemo. Zadovoljan sam, počeli smo sa minus sedam kada sam došao, tu smo i dalje, vidjet ćemo. Mi imamo težak raspored, oni još teži. Odlučivat će nijanse, iako su oni u prednosti. Moraš se boriti dokle god ima nade".

Da li Bilbija i Kiš startaju?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vidjet ćemo danas. Imamo u rosteru dosta dobrih igrača, tu je i Nardin, Ivančić... Vidjet ćemo danas ili sutra", dodao je Petrović.

Pravdu u Mostaru će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Gazi podvelešku gubu!
1 4
SonPen1946
Bit ce zanimljiv ovaj kantonali derbi. Sretno Mostarci.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi