Haos na ulicama Beograda: Tuča Delija i Grobara, čula se rafalna paljba, pojavio se i video!

Pred večerašnji okršaj Zvezde i Partizana

Haos na ulicama Beograda: Tuča Delija i Grobara, čula se rafalna paljba, pojavio se i video!

Endin Čaušević

Crvena zvezda i Partizan večeras igraju najveći srbijanski derbi u okviru 31. kola Superlige, a na ulicama Beograda gledali smo nemile scene jer je došlo do žestoke tuče između navijača ljutih gradskih rivala.

Zvezda i Partizan se i ove sezone bore za titulu prvaka Srbije, a čini se da je klub s Marakane blizu odbrane tog trofeja.

Utakmica ljutih beogradskih rivala igra se večeras na stadionu Rajko Mitić s početkom u 18 sati, te jasno je da će biti itekako pakleno jer je na ulicama glavnog grada Srbije već došlo do sukoba navijača ovih klubova.

Jasno je svima da Delije i Grobari uopšte nisu u ljubavi, a nakon mirnog perioda koji je bio bez sukoba u posljednje vrijeme ponovo je došlo do okršaja.

Naime, u jednoj od beogradskih ulica, kako pišu mediji u Srbiji, došlo je do žestokog sukoba i tuče, a glavni akteri su čini se bili navijači Zvezde i Partizana.

Oglasi

Pojavili su se i snimci na društvenim mrežama sukoba koji se desio kod Vukovog spomenika, a na svu sreću policija je ekspresno reagovala.

Također, informacije koje stižu iz Beograda govore da je do sukoba došlo i u centru grada.

Prema pisanju tamošnjih medija došlo je do žestoke tuče na obje lokacije i navodno čula se i rafalna paljba.

Oglasi

No, pripadnici policije brzo su došli na mjesto dešavanja i uspjeli su da smire situaciju, te uhapse huligane koji su učestvovali u neredima.

Inače, večerašnji meč Zvezde i Partizana je 173. vječiti derbi i čini se da bi na Marakani večeras moglo biti zaista pakleno i dosta izazovno za policiju jer se mnogi pribojavaju da bi moglo i na stadionu doći do nereda između ovih navijačkih grupa.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda je trenutno prva na tabeli sa 77 bodova nakon 30 odigranih mečeva i ima sedam bodova prednosti u odnosu na Partizan. Do kraja sezone ostalo je još da se odigra sedam kola.

Top Komentari

AlphaStrong
@BosanskaSvedska vidi ludila brate, sve podivljalo, na čijoj strani nam je jaran vojo?
2 0
Klicko2
Ćetaljima samo nasilje u glavi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi