Borac poveo iz penala: Veliki protesti domaćih, ali Kesić odluku nije mijenjao

Odmah u prvoj minuti

Borac poveo iz penala: Veliki protesti domaćih, ali Kesić odluku nije mijenjao

Eldar Ganibegović, foto: K. Dedić

Počela je utakmica. Penal za Borac. Tako je počela utakmica u Čitluku između Širokog Brijega i Borca, a mnogo će se pričati o dosuđenom penalu za goste.

U okviru 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine danas se sastaju Široki Brijeg i Borac. Meč se od 13 sati igra na stadionu Bare u Čitluku.

Samo što je utakmica počela, Borac je poveo. Dosuđen je penal, a strijelac za goste iz Banja Luke bio je Nišić.

No, mnogo će se analizirati penal koji je sudija Dragan Kesić iz Gradiške dosudio za trenutnog lidera WWin lige Bosne i Hercegovine.

Blagaić i jedan igrač Širokog Brijega su bili u duelu, Blagaić je poslije pokušao i šutirati, no golman je bio uspješniji a Kesić je pokazao na bijelu tačku.

Uslijedili su veliki protesti domaćih igrača koji su opkolili sudiju što možete vidjeti na naslovnoj fotografiji ovog članka, ali, naravno, sve je bilo uzalud.

Oglasi

Tražili su i Širokobriježani penal pet minuta kasnije, ali Dragan Kesić se ovaj put nije oglasio i nažalost na samom početku utakmice već se uveliko priča o sudijama.

Štaviše, treba reći da je ovo jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu. Ako Borac danas ne pobijedi Zrinjski će se sigurno imati čemu nadati u preostalom dijelu sezone, no nije dobro počelo za Plemiće.

Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati na ovoj utakmici. Borac je stigao svakako kao blagi favorit, a ovakav početak utakmice može sigurno da demotivirajuće utječe na domaći tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Puljić, Pranjić, Mužek, Barišić, Mašić, Chinedu, Kpan, Buljan, Mamić, Ćavar (K), Kuprešak.

FK Borac: Milošević, Jokić, Ćelić, Grahovac (K), Herera, Vuković, Lukić, Kvržić, Blagaić, Nišić, Hrelja.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Svi su saučesnici ove namještaljke od lige osim Sarajeva .. Hvala i doviđenja
9 9
789012455
E svašta čuj opet penal hahahaha
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi