Arsenal trijumfovao na Old Traffordu i preuzeo vrh, sada se može samo uzdati u pomoć zakletog rivala

Nije još gotovo

Arsenal trijumfovao na Old Traffordu i preuzeo vrh, sada se može samo uzdati u pomoć zakletog rivala

Edmir Škorić

Derbi utakmicu 37. kola engleske Premier lige na Old Traffordu su odigrali Manchester United i Arsenal, koji je na kraju slavio zasluženo sa 1:0.

Arsenal je kao favorit došao u Manchester i tim Mikela Artete nije imao izbora - morao je ostvarti pobjedu kako bi ostao u igri za titulu.

Londončani su odigrali još jedan pametan i kvalitetan meč i došli do pobjede s kojom su ponovo preuzeli vrh tabele i imaju bod od Manchester Cityja, ali i utakmicu više od Građana.

Arsenal se uzda u Tottenham i West Ham koji će igrati sa Cityjem u preostala dva meča Građana. Nije sve u rukama fudbalera Arsenala, no dok postoji nada, oni ne odustaju od titule.

U derbiju protiv Uniteda za pobjedu im je bio dovoljan jedan gol koji je postignut u 20. minuti. Kai Havertz je izbjegao ofsajd zamku i ubacio u peterac, a Trossard uspijeva pogoditi za 0:1.

Oglasi

Iako je Manchester United imao svoje šanse u prvom dijelu naročito, nije uspio doći barem do boda. United je sa 54 boda tek osmi i sada je sve izvjesnije da se na Old Traffordu neće igrati Evropa naredne sezone.

Arsenal u posljednjem kolu dočekuje Everton, ali Topnike prvenstveno zanima sada gostovanje Cityja Tottenhamu, a onda i Cityjev duel sa West Hamom na Etihadu narednog vikenda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, 37. kolo Premier lige kompletirat će se sutra kada će Aston Villa ugostiti Liverpool, a dan kasnije igra se zaostali meč 34. kola između Tottenhama i Cityja.

Za ljubitelje Premier lige bit će ovo produžena sedmica uzbuđenja. U srijedu takođe igraju se mečevi 34. kola Brighton - Chelsea i Manchester United - Newcastle.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600705501
Kroz iglene usi su pobjedili. 70 minuta u bunkeru i To prvak da bude. UZAS
2 4
Mel_Glupsonn
Gdje su kockaste glave hahaha 32 boda zaostaju..- 5 go razlika 37 kooloooo gggmmmuuuuuuuu cmonnn
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije