Barbarez: Ne želimo se igrati sa nekim stvarima, nama nedostaje realnosti
FOTO: T. Hebib

Selektor se obratio medijima

Barbarez: Ne želimo se igrati sa nekim stvarima, nama nedostaje realnosti

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u junu očekuju dvije jake prijateljske utakmice. Prvo ćemo 3. juna gostovati Englezima u Newcastleu, a zatim 9. juna idemo u goste Italiji, taj susret će se igrati u Empoliju.

Pomenute utakmice će biti i prvi ispiti za novog selektora naše fudbalske reprezentacije, Sergeja Barbareza.

Pred Barbarezom i pomoćnicima je dosta posla, a naš selektor je danas objavio i spisak za utakmice protiv Englske i Italije. Na spsiku ima promjena, ali i novih igrača.

Nakon objavljivanja spiska, Barbarez se obratio i predstavnicima medija, i odgovarao na pitanja novinara, a riječ je imao i direktor Emir Spahić

"Imamo novih imena, došli su iz reprezentacija gdje su odrastali i radili smo na papirologiji i svi imaju potrebne papire", rekao je Spahić za početak, Barbarez je nastavio:

"Vjerujte da ima motivacija, ne želimo se igrati sa nekim stvarima. Papirologija je završena, odradili smo dobar posao u zadnjih mjesec dana."

Oglasi

Gigović je jedno od novih imena u reprezentaciji.

"Što se tiče Gigovića, spominjan je više puta.Međutim, ne znam iz kojih razloga ranije bio tu, ne želim u to ulaziti. Kada smo ga nazvali, bio je oduševljen", istakao je Spahić, a Barbarez se nadovezao: "Razmišljali smo dosta, gledali smo, tražili smo, imamo i mi nekih ideja. Imamo i mi neke kategorizacije. Promijenit ćemo neki sistem igre, htjeli smo nova lica."

O mečevima protiv Engleske i Italije.

"Da se plašim Engleske i Italije ne bih bio ovdje, ovi momci imaju kvalitet, nije to toliko crno. Analizirali smo prethodne utakmice, ima i dobrih stvari, može se napraviti fina atmosfera. Imamo povreda, ali Bože moj šta da se radi. Neću zvati nikoga da popuni spisak."

O Milanu Đuriću?

Oglasi

"Milan je sjajan dečko, zahvalio se i rekao da nema snage da više prati dva fronta i mislim da je pošteno od njega", rekao je Spahić, a Barbarez je dodao situaciju sa Stevanovićem: "Miroslav je bio frustiran svim dešavanjima i nije želio da bude tu."

David Vuković?

"Vuković je dobar i želimo da istrpimo nekog igrača kroz duži period. Želimo pokazati momcima da imaju šansu kod nas", rekao je Barbarez.

Cilj reprezentacije u narednim utakmicama?

"Nama nedostaje realnosti, trebamo uvijek spuštati lopte. Putanja naše reprezentacije ide dole, ne možemo očekivati odmah velike stvari, ali glavni cilj je da se promijeni odnos prema reprezentaciji."

O formaciji i stilu igre?

"Nedostaje nam Amar Dedić zbog povrede, važna karika u formaciji, Gazibegović je tu. Ima dosta stopera i veznih, radit ćemo na nekoj disciplini po pozicijama i nekoj čvrstoći. Cilj će biti da zatvaramo sredinu terena."

Stručni štab?

"Jedno mjesto je ostalo prazno, to je kondicioni trener, a ostalo smo kompletirali, nas će biti ukupno 11. Bajramović i Hrgović su pomoćni treneri, skauti su Milenković i Papac, Mrkobrada će biti skaut za golmane. Trener golmana će biti Kenan Hasagić, imamo dva analitičara jedan je iz Finske, a drugi je Jasmin Kolašinac. Ti ljudi su bili moja želja."

Top Komentari

markopolo
Napokon imamo selektora koji voli svoj narod i kaže svom narodu istinu u lice. Nama trebaju vagoni realnosti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti