U Bayernu muku muče s Perezom: Odvodi im dvojicu sjajnih igrača u Real i to besplatno

Nigdje mu se ne žuri

U Bayernu muku muče s Perezom: Odvodi im dvojicu sjajnih igrača u Real i to besplatno

Admin Čaušević

Da tiha voda brijegove valja pokazao je transfer Kyliana Mbappea. Florentino Perez je strpljivo čekao veliku francusku zvijezdu i na kraju je dočekao besplatno. Naredni na redu su dvojica sjajnih igrača Bayerna. 

Bayern jednostavno nema lijek za Real. Posljednjih godina Kraljevi su nepremostiva prepreka za Bavarce na terenu, a izgleda da je isto tako i na transfer pijaci.

Još uvijek je relativno svježa priča sa prošlog ljetnog prijelaznog roka kada je Kepa bio blizu dolaska u Bayern, a zatim je dobio poziv iz Reala te se odmah zaputio za Madrid.

Ne tako davno i David Alaba je odlučio da napusti Bayer te je besplatno otišao u Real. Jednostavno Perez je stvorio takvo okruženje da su Los Blancosi klub u koji svi žele doći.

Kako sada stvari stoje isti scenarij čeka i Alphonsa Daviesa te Joshuu Kimmicha. Riječ je o fudbalerima koji su svjetska klasa te su među najboljim na svojim pozicijama.

Pregovori oko produženja ugovora sa Kimmichom i Daviesom su na mrtvoj tački. Šta god u Bayernu pokušaju ne uspijevaju da pronađu zajednički jezika sa defanzivcem i veznjakom.

Oglasi

Davies je već neko vrijeme na radaru Reala, a šanse da završi u Madridu su naglo porasle i Kimmichu poslije odluke Tonija Kroosa da se oprosti od fudbala nakon Evropskog prvenstva.

Nijemcu i Kanađaninu ugovori s Bayernom ističu na ljeto 2025. godine, Perez je strpljiv nigdje mu se ne žuri i već radi na njihovom dovođenju i to potpuno besplatno.

Kimmich je na neki način poručio da čeka Bavarce da mu ponude nešto novo, međutim ponude i dalje nema što Real nastoji da maksimalno iskoristi i nagovori ga na besplatan dolazak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane, s Daviesom je već obavljeno nekoliko rundi pregovora, ali kako napretka nema Bayern se okrenuo rezervnoj opciji te je naciljao Thea Hernandeza iz Milana.

Najbolji posao u Bavarskoj Perez je obavio još 2014. godine kada je za "samo" 25 miliona doveo Kroosa. Vrijeme je pokazalo da je to možda i najbolji transfer u historiji ukoliko se gleda uloženo i dobiveno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Bajern to radi svim drugim ekipama u Njemačkoj, otimao igrače dortmundskoj Borusiji, a u posljednje vrijeme Lajpcigu tako da će i Bajernu isto biti jer sve se vraća, sve se plaća...
1 0
vidorinac
godinama pisem o ovome...nece da potpisu? ok,automatski ih prebaciti u neku od omladinskih sastava Bayerna da i treniraju i igraju s njima,nosenje opreme zajedno sa mladim igracma ,nema dolaska na trening sa bijesnim kolima ,nego sa istim prevozom kao i ostali igraci i tako cijelu zadnju godinu ugovora ,a oupste ih ne uvoditi u igru nego da sjede na klupi,pa da vidimo hoce li ih onda Peraz,a zna da godinu dana nisu igrali ozbiljan fudbal.sve dok neki klub to ne uradi s nekim igracem bice Alaba,Mbapea,Davisa i ostalih koliko hoces....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi