Iz kvalifikacija do polufinala

Iznenađenje napravio Pablo Carreno

Iz kvalifikacija do polufinala

M. Maksimović

Najveće iznenađenje na ATP turniru u Oeirasu napravio je Pablo Carreno - Buesta, kvalifikant iz Španije. Pablo je na Touru tek tri godine, u četvrtfinale portugalskog turnira prošao je iz kvalifikacija kao 228.igrač svijeta. 

U četvrtfinalu je Pablo pobjedio tenisera koji je ne tako davno igrao polufinale Monte Carla, Fabia Fogninija. Talijan je dobio prvi set, ali je izgubio u tri. Za razliku od Fogninija, ostali favoriti su opravdali očekivanja. Ferrer je prošao u dva eta Hanescua, Seppi Robreda, dok je Stanislas Wawrinka zaustavio domaćeg tenisera Gastao Eliasa. Portugalac je iskoristio pozivnicu i stigao je do četvrtfinala. Prije nastupa u Portugalu, osvojio je challenger u Brazilu nakon kojeg je stigao na 113.mjesto ATP rang liste. 

 

 

Četvrtfinale:
Stanislas Wawrinka (Švi,2)  - Gastao Elias 6-4, 6-4 
Pablo Carreno (Špa) -  Fabio Fognini (Ita, 4) 3-6, 6-4, 6-4 
David Ferrer (Špa,1) - Victor Hanescu (Rum) 6-4, 7-6 (2)
Andreas Seppi (Ita,3) - Tommy Robredo (Špa,8) 6-4, 6-3 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.