Radwanska preokretom do pobjede

WTA Istanbul

Radwanska preokretom do pobjede

Zadnji meč današnjeg programa, završnog WTA turnira u Istanbulu, je odigran u crvenoj grupi. Agnieszka Radwanska je, u najkvalitetnijem meču na ovom turniru, pobijedila Veru Zvonarevu, rezultatom 6-1, 2-6, 5-7.

Prvi set je Zvonareva lako riješila u svoju korist, dobivši ga sa 6-1. U drugom setu se situacija okrenula, pa je bolja bila Radwanska sa 6-2. U trećem setu se igralo u serijama i sa mnogo preokreta. Pri rezultatu 5-3, Ruskinja je servirala za pobjedu, a u tom gemu je imala i 3 meč lopte, od čega su dvije bile vezane. Međutim, Radwanska je sve to uspjela spasiti i serijom od 4 gema je došla do, na kraju, zaslužene pobjede. 

"Jako sam sretna ovom pobjedom. Bila sam fokusirana i mislila sam kako samo moram prebaciti lopticu na drugu stranu. Ovaj meč je sjajan za moje samopouzdanje i dokazala sam da je moje tijelo spremno za ovakve napore. Nadam se da ću sutra biti odmorna i jednako spremna kao i danas", izjava je Radwanske, odmah po završetku ovog meča.

Ovo je bio najduži meč današnjeg programa, a trajao je 2 sata i 25 minuta. Posljednji susret ove dvije teniserke se igrao u Tokiju, a slavila je također Radwanska sa 6-3, 6-2. 

Stanje u crvenoj grupi: Kvitova ima 2 pobjede (plasirala se dalje), Radwanska ima pobjedu i poraz, a Wozniacki i Zvonareva imaju po jednu pobjedu i dva poraza, uz isti set količnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.