Lindelly-Vikarby do prve pobjede u veleslalomu

Pokvarila slavlje Amerikancima

Lindelly-Vikarby do prve pobjede u veleslalomu

Prednost od 44 stotinke koju je ostvarila Jessica Lindel - Vikarby u prvoj vožnji drugog veleslaloma sezone bila je dovoljna da ova Šveđanka  ostvari svoju drugu pobjedu u karijeri, prvu u veleslalomu.

Nije Šveđanka odradila drugu vožnju kao prvu, pogotovo ne u drugom dijelu staze, ali je na kraju zadržala devet stotinki ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin, dok je treća bila vrlo dobra Tina Weirather koja se pomakla za dva mjesta u odnosu na prvu vožnju. Na kraju je skijašica iz Lihtenštajna zaostala 56 stotinki.

Lara Gut koja je ostvarila tri pobjede u prve tri utrke je ovaj put odustala u prvoj vožnji. Švicarska  skijašica je nezgodno izletila na sredini staze, završila je u zaštitnoj ogradi, ali bez težih posljedica. Tina Maze je nakon trećeg mjesta u leviju, ovaj put završila jedanaesta. U uvodnih pet utrka sezone, Slovenka ima samo jedan plasman u TOP 10.

Rezultati:
1. Jessica Lindelly-Vikarby (Šve) 2:17.92
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.09
3. Tina Weirather (Lih) +0.56
4. Maria Pietilae - Holmmer (Šve) +0.85
5. Maria Hoefl - Riesch (Nje) +1.12
6. Anemone Marmottan (Fra) +1.17
7. Federica Brignone (Ita) +1.26
8. Ragnhild Mowinckel (Nor) +1.36
9. Marie-Pier Prefontaine (Fra) +1.41
9. Tessa Worley (Fra) + 1.41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti