Završena sezona za Aleksandera Aamodta Kildea

Norvežanin pokidao ligamente

Završena sezona za Aleksandera Aamodta Kildea

A. Čaušević

Završena je sezona za Aleksandera Aamodta Kildea nakon što je Norvežanin pokidao križne ligamente tokom utrke Super G-ja u Hinterreitu. 

Tako Aamodt Kilde neće imati priliku da brani titulu osvojenu na Svjetskom prvenstvu prošle godine, a već danas će imati operaciju.

Norveški skijaš je zauzimao drugo mjesto u generalnom poretku sa 158 bodova zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom i sljedeće sedmice bi na niz brzih utrka bio u prilici da preuzme prvo mjestu.

"Ovo je veliki udarac za mene jer sam bio u jako dobroj formi. Ali i povrede su dio sporta. Niti sam prvi niti posljednji koji ću proći kroz ovo. Vratit ću se još jači", poručio je Kilde.

Ovo je težak udarac za Norvežane jer su prošle sedmice ostali i bez Lucasa Braathena koji će također propustiti ostatak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi