Bob Bell kuca na vrata Ferrarija

Ko sljedeći napušta Maranelo?

Bob Bell kuca na vrata Ferrarija

Silnim promjenama u Ferrariju kao da nema kraja. Sada je ponovo aktueliziran dolazak Boba Bella bivšeg Mercedesovog tehničkog direktora. Bell je napustio Mercedes još krajem aprila ove godine, ali jedno vrijeme nije imao pravi raditi za neku drugu ekipu.

Od septembra Bell je slobodan, a dogovor o dolasku u Ferrari postigao je sa tadašnjim, danas bivšim šefom Stefanom Domenicalijem. Nakon toga je Bell razgovarao sa Marcom Mattiaccijem te da se ohladio kada je vidio kakva je tadašnja situaciju u Ferrariju i među tehničkim menadžerima. Odlaskom Mattiaccija ponovo je počeo spominjati Bell koji ima dva naslova koja je osvojio kao tehnički direktor Renaulta u pobjedničkim sezonama 2005. i 2006.

Međutim otvara se pitanje koju će ulogu preuzeti Bell ukoliko dođe u Ferrari. Da li ići na mjesto Jamesa Allisona, trenutačnog Ferrarijevog tehničkog direktora. Ono što je sasvim sigurno, Nikolas Tombazis (glavni dizajner) napušta Maranelo, a njemu bi se mogao pridružiti i Pat Fry (direktor inženjeringa).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.