Cifre od kojih boli glava, Ferrari i dalje najviše zarađuje

Mnogo novca se vrti u Formuli 1

Cifre od kojih boli glava, Ferrari i dalje najviše zarađuje

A. Beganović

Iako sezona u Formuli 1 još uvijek nije završena, tačnije ostalo je još da se voze četiri trke, u javnost su procurili podaci koliko će svaka momčad zaraditi novca.

Formula 1 zarađuje novce od troškova održavanja trka, medijskih prava, te drugih kanala poput sponzorskih ugovora, a ukupno je u 2015. godini zaradila 965 miliona dolara, piše indeh.hr.

Najviše novca, iako već dugo ne dominira Formulom 1, zaradio je Ferrari (192 miliona dolara). Iza Ferrarija po ukupnoj zaradi u 2015. je Mercedes (171 milion), treći je Red Bull (144 miliona), a četvrti Williams (87 miliona).

Na petom mjestu se nalazi McClaren (82 miliona), Force India je iza (67 miliona), Renault/Lotus je zaradio 64 miliona, Toro Rosso 57, Sauber tri manje, a na posljednjem 10. mjestu po zaradi u 2015. je Manor sa 47 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi