Dennis: Želimo više od jedne pobjede, želimo dominaciju

U McLarenu sa dosta optimizma gledaju u budućnost

Dennis: Želimo više od jedne pobjede, želimo dominaciju

Iako na posljednjim postsezonskim testiranjima McLaren nije briljirao sa Hondinim motorom, šef ekipe Ron Dennis sa dosta optimizma gleda na narednu sezonu.

U periodu između 1988. godine i 1991. godine, sa Hondom je McLaren osvojio četiri konstruktorske titule.
Sada se u McLarenu nadaju da bi ponovo na stare staze slave. Posložili su vozačku postavu, napravili određene promjene kada je u pitanju tehničko vodstvo tima.

" Mi smo prije početka sezone najavljivali pobjedu, nismo uspjeli. Sada ja koristim termin dominacija, to je puno više od jedne pobjede u sezoni. Naravno, dominacija se ne može postići u kratkom periodu, za to je potrebno vremena.  Pobjeda u trci jeste izazov, ali je dominacija u svim trkama dosta izazovnija. Tokom posljednjeg boravka u Japanu vidio sam da je velika želja za uspjehom prisutna u svim objektima Honde i zato vjerujem u napredak naše ekipe " pojasnio je Dennis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti