Dominacija Hamiltona na slobodnim treninzima

Najbrži prvog dana vikenda u Austinu

Dominacija Hamiltona na slobodnim treninzima

Lewis Hamilton je imao najbolja vremena na oba slobodna treninga za VN SAD u Austinu. U oba slučaja na drugom mjestu je završio Nico Rosberg.

Prvi slobodni trening je krenuo na dijelom mokroj stazi s obzirom da je prije početka padala kiša. Tako su neki vozači instalacijske krugove vozili na Intermediate gumama, dok su neki bili na slickovima. U toj ranoj fazi samo su Hamilton i Rosberg brze krugove. Vozačima Mercedesa jedini je parirao Jenson Button.
Britanac iz McLarena se u jednom trenutku izdvojio na prvoj poziciji sa 1:41.158. Pola sata prije kraja Hamilton se vratio na vrh.

Prvo je sa 1:40.004 bio dvije desetinke brži od Rosberga, a onda je uspio odvoziti krug ispod 1:40, tačnije ostvario je najbolje vrijeme sa 1:39.941.Rosberg je sa 1:40.233 završio na drugom mjestu, Button je bio treći.

Na drugom treningu smo imali dva vozača ispod 1:40. Lewis Hamilton je vozio najbolji krug na 1:39.085, dok je Rosberg kasnio vrlo malo, bio je 1:39.088, svega tri hiljadita dijela sekunde. Ovi rezultati su ostvareni na mekoj komponenti guma. U društvu pet najboljih još su se našli Alonso, Ricciardo te Felipe Massa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.