Loeb slavio i u Norveškoj
Loeb za sada na 100 %

Bez iznenađenja u Norveškoj

Loeb slavio i u Norveškoj

M. Maksimović

Ako se po jutru dan poznaje, ove godine Sebastien Loeb može ostati bez naslova svjetskog prvaka samo ako se desi neko čudo. Na početku sezone, Loeb je ostvario pobjedu prvoj u Irskoj, a ovog vikenda je bio najbrži u Norveškoj.

Loeb je nakon dva dana imao velikih 15 sekundi prednosti, na kraju je Mikko Hirvonen taj zaostatak posljednjeg dana uspio spusti za  pet sekundi, dok je treće mjesto osvojio Hirvonenov zemljak Jari-Matti Latvala koji je zaostao u cilju minutu i 21 sekundu. Ovo je za Loeba ukupno 49 pobjeda u karijeri, ali i tek druga na snijegu. Posljednji put je u ovakvim uslovima Francuz ostvario pobjedu 2004. godine u ŠVedskoj.

Rezultati relija u Norveškoj:
1.Sébastien Loeb-Daniel Elena (Fra-Mon/Citroën C4) 3 h 28:15.9
2.Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Focus) + 9.8
3.Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Fin/Ford Focus) 1:21.8
4.Henning Solberg-Cato Menkerud (Nor/Ford Focus) 3:33.5
5.Dani Sordo-Marc Marti (Špa/Citroën C4) 3:52.0
6.Petter Solberg-Phil Mills (Nor-VB/Citroën Xsara) 6:25.4
7.Matthew Wilson-Scott Martin (VB/Ford Focus) 6:35.6
8.Urmo Aava-Kuldar Sikk (EST/Ford Focus) 6:49.1

Ukupni poredak:
1.Sébastien Loeb (Fra) 20
2.Mikko Hirvonen (Fin) 14
3.Dani Sordo (Špa) 12
4.Henning Solberg (Nor) 12
5.Jari-Matti Latvala (Fin) 10

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.