Marko uporedio Verstapena sa Sennom

Zanimljivo poređenje

Marko uporedio Verstapena sa Sennom

Iako je riječ o cijenjenom Helmutu Marku, njegova izjava kako je Max Verstappen toliko talentiran da se može uspoređivati s Ayrtonom Sennom je ipak u najmanju ruku malo previše " hrabra".

Ne zato što je verstapen loš, već zbog toga što je Ayrton bio poseban i jedan od najvećih.

" Ako bih napravio poređenje, onda je Max najsličniji je Ayrtonu Senni. U ovakvim slučajevima ne smijete gledati njegove godine. Razgovarao je s ljudima koji su stručnjaci za razvoj vozača i oni se svi slažu da mentalno " stariji" šest godina. Što se tiče njegovih vještina za volanom, on vozi od četvrte - pete godine i očekujemo od njega da bude konkurentan od prve utrke. Ovo za nas nije lutrija. Znamo što radimo. Za sada će voziti neke slobodne treninge, dok je na simulatoru provodi poprilično puno vremena. S najboljim stručnjacima radi na psihičkoj i fizičkoj pripremi " objasnio je Marko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.