Marquez: Zbog stresa sam počeo da gubim kosu
Foto: Marc Marquez (Španija) (EPA)

Španac nakon teške sezone

Marquez: Zbog stresa sam počeo da gubim kosu

Španski motociklista Marc Marquez ponovo je osvojio titulu svjetskog prvaka u Moto GP-u. 

To je za Marqueza četvrta titula u Moto GP klasi, a šesta ukupno. On je nakon posljednje trke u Valenciji rekao da je počeo gubiti kosu zbog prevelikog stresa. 

"Bila je ovo veoma teška sezona za mene. Imao sam mnogo uspona i padova. Bilo je dosta teških, ali i lijepih trenutaka. Prvi dio sezone mi je bio posebno težak. Poslije Barcelone sam otišao kod frizera, a on mi je rekao da sam počeo gubiti kosu. Pomislio sam: Kako je to moguće, imam samo 24 godine. Moj otac i djed još uvijek imaju kosu. Otišao sam kasnije kod doktora koji mi je rekao da moram promijeniti pristup trkanju jer mi se dosta stresa nakupilo u tijelu", rekao je Marquez i nastavio:

"Promijenio sam pristup, ali posebno osjećaj koji sam imao na motoru. Napravili smo promjene na motoru, ponovo sam imao pravi osjećaj i počeo sam da uživam".

Podsjetimo, Marquez je na kraju sezone imao ukupno 298 bodova, odnosno 37 više od drugoplasiranog Andree Doviziosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi