Massa: Williams treba pokazati da me želi zadržati

Ostanak kao realna opcija

Massa: Williams treba pokazati da me želi zadržati

E. Ganibegović

Felipe Massa smatra da Williams treba da pokaže želju za njegovim ostankom.

Navodno, Fernando Alonso je bio jedna od mogućih opcija Williamsa, međutim kako stvari stoje Španac će vjerovatno ostati u McLarenu.

Massa tvrdi kako ne želi biti posljednja opcija ako niko drugi od vozača ne stigne.

"Zainteresovan sam za ostankom ako procijenim da je situacija za mene dobra - šta je plan za momčad, koje su ideje za narednu godinu", rekao je Massa, pa zatim dodao:

"Tim treba pokazati da me želi zadržati. Ako to uočim, možda ostanem, ako ne odlazim. Moram se brinuti za poziciju koju uvijek pokušavam imati, i uvijek imam, da budem iskren. Ako nađem način da ostanem na poziciji kojoj želim, onda ostajem. U drugom slučaju odlazim."

"Najvažnija stvar je kako se osjećam u automobilu", rekao je Massa.

"Osjećam se dobro i moj način vožnje je konkurentan, što je bitno. Nažalost, malo sam bio nesretan u tri trke. U Rusiji sam bio šesti, pa sam imao problem, zbog kojeg sam se zaustavio i na kraju završio deveti. U Barceloni sam imao fantastičan start. Prošao sam dva automobila, čak i Pereza, a onda sam udario Fernanda u prvom korneru i tada su uslijedili problemi."

"Perez je završio četvrti, a moj korak bio je sličan njegovom timu, tako da sam mogao završiti četvrti. Svi znaju šta se dogodilo u Baku, gdje sam imao problema u automobilu i to je bila utrka u kojoj sam čak mogao pobijediti. Na kraju sam bio nesretan sa rezultatima ovih utrka, međutim sa svojim performansom sam bio prezadovoljan. Sretan sam zbog načina na koji vozim, kao i načina na koji radim, također i načinom na koji razumijem auto", istakao je Massa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi