Nastavlja se rat Srebrenih strijela: Rosberg napao Hamiltona

Hamilton ugrozio timski uspjeh

Nastavlja se rat Srebrenih strijela: Rosberg napao Hamiltona

Iako su vozači Mercedesa stigli do dvostruke pobjede, u nedjelju na utrci za Veliku nagradu Kine u Šangaju, drugoplasirani Nijemac Nico Rosberg i pobjednik Lewis Hamilton nastavili su ratovati.

Nico Rosbergje nakon utrke optužio Hamiltona da je ugrozio interes ekipe time što je tokom utrke vozio sporije krugove, te time omogućio Sebastianu Vettelu u Ferreriju da im se približi i napadne Rosberga u borbi za drugo mjesto.

"Kad smo izašli iz boksa Vettel je bio potpuno blizu, a to je bio nepotreban rizik, jer smo do tada bili značajno brži od njega. Na kraju to nije kompromitovalo rezultat ekipa, ali ljuti me što smo predvidjeli ovakav scenarij prije utrke i nepotrebno je ugroženo osvajanje prva dva mjesta", rekao je Rosberg optužujući Hamiltona da je mislio samo na sebe, što je dokazao izjavom da je "štedio gume za završnicu utrke".

"To sve uopšte nije točno. Nisam gledao u retrovizore i nisam namjerno usporavao da bi se Sebastian približio Nicu. Ako me Nico želio prestići, mogao je to učiniti, ali uvijek je bio četiri, pet sekundi iza mene. Nijednom nije došao blizu, pa ne znam što ga muči. Napravio sam ono što su iz boksa od mene tražili", kazao je Lewis Hamilton braneći se od Rosbergovih optužbi.

Činjenice idu Britancu u prilog, jer je tijekom cijelog vikenda u Šangaju bio neuhvatljiv za sve ostale i lakoćom je stigao do 35. pobjede u karijeri. Osim toga, po sedmi je put u karijeri na istoj utrci imao najbolju startnu poziciju, pobijedio i pritom vozio i najbrži krug. Time se na vječnoj listi izjednačio s Albertom Ascarijem i svojim idolom Ayrtonom Sennom, koji su to također učinili sedam puta u karijeri.

Za sedam bodova slijedi nova borba za bodove, a domaćin četvrte od 19 utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva u formuli 1 je Bahrein.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.