Nico Rosberg najbrži u Brazilu

Nijemac ostvario novi trijumf

Nico Rosberg najbrži u Brazilu

E. Škorić

Njemački vozač u bolidu Mercedesa Nico Rosberg pobjednik je trke za Veliku nagradu Brazila koja se danas vozila na "Interlagosu".

Rosberg je do drugog vezanog trijumfa došao vodstvom od početka do kraja trke, nedozvolivši Hamiltonu da ga ozbiljnije ugrozi.

Njegov timski kolega Lewis Hamilton završio je na drugom mjestu, dok se na podijum popeo i Sebastian Vettel, koji je izgubio i teoretske šanse za drugim mjestom u šampionatu.

Podsjetimo da je bitka za titulu svjetskog prvaka riješena prošlog mjeseca, a jedino otvoreno pitanje je bila bitka između Rosberga i Vettela za vicešampionsku titulu, koju je Nijemac ovom pobjedom okončao.

Posljednja trka sezone voziće se od 27. do 29. novembra u Abu Dhabiju. 

VN Brazila, poredak:
1. Nico Rosberg Mercedes 1:31:09.090

2. Lewis Hamilton Mercedes +7.756s

3. Sebastian Vettel Ferrari +14.244s

4. Kimi Raikkonen Ferrari +47.543s

5. Valtteri Bottas Williams +1 lap

6. Nico Hulkenberg Force India  +1 lap

7. Daniil Kvyat Red Bull      +1 lap

8. Felipe Massa Williams +1 lap

9. Romain Grosjean Lotus +1 lap

10. Max Verstappen Toro Rosso +1 lap

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.