Objavljen kalendar utrka za narednu godinu

Na sastanku u Istanbulu

Objavljen kalendar utrka za narednu godinu

M. Maksimović

Danas je u Istanbulu održan sastanak Svjetskog Motor Sport Councila (WMSC) na kojem je objavljen kalendar utrka sa promjenama za sljedeću godinu.Sezona će početi 17.marta u Australiji, dok Formula 1 u Evropu dolazi početkom maja mjeseca, VN Španije se vozi 12.maja.

U kalendaru se nalazi 20 utrka, baš kao i prošle godine, VN Njemačke je pomaknuta za 7.juli, dok je termin za 21.juli ostao slobodan i vrlo vjerovatno će biti popunjen nekom utrkom koja će se voziti u Evropi, moguće je VN Turske.VN Belgije će se voziti i naredne godine, ali u avgustu a ne u septembru kao što je bilo najavljeno ranije. 

 

Kalendar:

 

17.marta VN Australije 

24.marta VN Malezije 

14.aprila VN Kine 

21.aprila VN Bahrein 

12.maja VN Španije 

26.maj VN Monaka 

9.juna VN Kanade 

30.juna VN Velike Britanije 

7.jula VN Njemačke 

21.jula slobodan termin 

28.jula VN Mađarske 

25.avgusta VN Belgije 

8.septembra VN Italije 

22.septembra VN Singapura 

6.oktobra VN Japana 

13.oktobra VN Koreje 

27.oktobra VN Indije 

3.novembra VN Abu Dhabi 

17.novembra VN SAD

24.novembra VN Brazila

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.