Ogier preuzeo vodstvo nakon drugog dana

Kubica završio nastup u jarku

Ogier preuzeo vodstvo nakon drugog dana

Sezona WRC otvorena je tradicionalno rallyjem u Monte Carlu. Nakon drugog poprilično uzbudljivog dana vodstvo je preuzeo Sebastien Ogier, aktuelni svjetski prvak.

Ogier je uz manje probleme uspio da se probije sa četvrtog na prvo mjesto ispred zemljaka Bryana Bouffiera koji je ugodno iznenadio prvog dana. Bouffier u Fordu kasni za Ogierom 1 sekundu. Kada govorimo o problemima koje je Ogier tu prije svega mislimo na izlijetanje prilikom prolaska kroz leteći cilj.

Francuz je zamalo pomeo sudije što ga je poprilično razljutilo. Srećom uspio je zaustaviti svoj Volkswagen na livadi. Bouffier je također imao problema sa bilješkama, pa mu je Francois Delecour posudio svoje.

Robert Kubica je odlično vozio tokom prvog dana, ali je u žaru borbe sa Kris Meeke završio u jarku. Poljaka je skupo koštao trenutak dekoncetracije na vrlo skliskoj dionici. Tako je na trećem mjestu ostao Britanac Kris Meeke koji kasni minutu i 38 sekundi za Ogierom.

WRC Monte Carlo, 2 dan:
1. Sebastien Ogier (Fra,Volkswagen) 3:14:51,7 sati
2. Bryan Bouffier (Fra,Ford) +0:51.1
3. Kris Meeke (VBR,Citroen) +01:38.6
4. Mads Ostberg (Nor,Citroen) +02:48.9
5. Jari-Matti Latvala (Fin,Volkswagen) +06:04.4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.