Poginuo vozač spidveja Lee Richardson

Nova tragedija u svijetu auto - moto sporta

Poginuo vozač spidveja Lee Richardson

M. Maksimović

Nova tragedija u svijetu auto - moto sporta.Britanski vozač spidveja Lee Richardson poginuo je prilikom pada na utrci u poljskom Wroclawu.

Bivši juniorski svjetski prvak je tokom jedne od utrka izletio sa staze tese zabio u zaštitnu ogradu. Iako su padovi u spidveju normalna pojava, Richardson je stradao zbog neugodnog udarca u zaštitnu ogradu. Britanac je prebačen u bolnicu sa teškim unutarnjim krvarenjem, ali ga doktori operacijom nisu uspjeli spasiti.

Lee Stewart Richardson je rođen 25.aprila 1979.godine.U svojoj karijeri je bio U-21 svjetski prvak 1999. godine i pobjednik Elite League prvenstva 2003.godine kao vozač ekipe Coventry Beesa. U Engleskoj je nastupao za osam ekipa, a njegova posljednja bila je Lakeside Hammers u koju je stigao 2009.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.