Rossi učestvuje na reliju u Meksiku

Doktor za volanom Ford Focusa

Rossi učestvuje na reliju u Meksiku

A. Beganović

Šestostruki svjetski prvak u motociklizmu Italijan Valentino Rossi učestovat će na Reliju Meksika u okviru Svjetskog reli šampionata (WRC) naredne sezone.

"Bit će to zadnja prilika da učestvujem na nekom reliju u Svjetskom šampionatu prije nego što nova pravila stupe na snagu 2011. godine. Nisam mogao da dozvolim da mi takva šansa promakne", rekao je Rossi.

Tridesetogodišnji Italijan, koji bi već u nedjelju na utrci za Veliku nagradu Malezije mogao da osvoji sedmu titulu u klasi MotoGP, a devetu ukupno, prethodno je učestvovao na Reliju Velike Britanije i Reliju Novog Zelanda. 'Doktor' će se u Meksiku, na reliju koji je na programu od 5. do 7. marta, naći za volanom Ford Fokusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.