Sebastien Loeb napušta WRC

Legendarni vozač prelazi u World Touring Cars

Sebastien Loeb napušta WRC

A. Haznadarević

Osmostruki svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Loeb u narednoj sezoni će nastupiti na samo nekoliko utrka svjetskog prvenstva u reliju.

Iz njegove ekipe Citroen saopćili su na sajmu automobila u Parizu  da će Loeb nastupiti na uvodnoj utrci u Monte Carlu, a nakon toga na još dva ili tri relija.

 

Vozač, koji je do sada u svjetskom reli šampionatu od 2002. godine nastupio na 161 reliju i zabilježio 71 pobjedu, a ove godine je na dobrom putu da osvoji svoju devetu titulu svjetskog prvaka, najvjerovatnije će se pridružiti takmičenju ''World Touring Cars''. 

 

Prvi vozač Citroena postat će Finac Mikko Hirvonen, dok je mjesto u ekipi povjereno Khaleedu al-Qussimi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle dolazi njihov novi sponzor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.