Spuštena zavjesa na F1 sezonu: Naučili smo pet stvari

Lewis Hamilton odbranio titulu

Spuštena zavjesa na F1 sezonu: Naučili smo pet stvari

Trkom u Abu Dhabiju spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u Formuli 1.

Bila je ovo još jedna sezona u kojoj je Mercedes djelovao prilično nezaustavljivo, iako su Ferrari i Vettel u pojedinim trenucima prijetili mnogo više, nego Red Bull i Danil Riciardo prošle sezone.

Lewis Hamilton je, bez većih problema, uspio da odbrani titulu svjetskog prvaka, dok je Nico Rosberg, ponovo, u ključnim dijelovima sezone, pokazao slabije psihičko stanje od Britanca. Iako je Rosberg posljednjih šest trka odvezao na impresivan način, stiče se utisak da se on i dalje ne bi pitao mnogo u psihički teškim trenucima sezone i da vozi mnogo bolje kada nema pritiska.

Donosimo vam pet stvari koje smo naučili nakon 2015. sezonu Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.