Vettel: Bila je ovo uzbudljiva trka

Vozač Ferrarija

Vettel: Bila je ovo uzbudljiva trka

Nakon trijumfa u Melbourneu na otvaranju sezone, vozač Ferrarija Sebastian Vettel danas je na VN Kine osvojio drugo mjesto. Brži od njega bio je samo Lewis Hamilton, koji je po peti put trijumfovao u Šangaju.

Vettel je po završetku trke istakao da je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

"Pneumatici za promjenljive uslove su se brzo trošili jer je staza bila suva na određenim dijelovima, pa sam znao da neće moći dugo da traje. Drago mi je što sam rizikovao tokom perioda virtuelnog bezbjednosnog vozila, ali je potom izašlo i pravo baš kada sam postao brži. Nisam mogao da iskoristim tu prednost, izgubio sam mnogo pozicija, ali sam imao uzbudljivu trku", rekao je Nijemac i dodao:

"Pokušao sam da sustignem Lewisa, ali nakon svakog mog sjajnog kruga on je dobro odgovarao. Trka je mogla i drugačije da izgleda, ali sam zadovoljan kako sam je spasao".

Hamilton i Vettel trenutno dijele prvo mjesto u generalnom plasmanu sa po 43 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi