Vettel: Mercedes je i dalje favorit
Foto: EPA

Vozač Ferrarija o ovosezonskoj konkurenciji

Vettel: Mercedes je i dalje favorit

Sebastian Vettel, uprkos svojoj pobjedi na otvaranju sezone u utrci za Veliku nagradu Australije, smatra da je Mercedes i dalje najveći ovosezonski favorit.

Njemac je Ferrariju donijeo pobjedu u direktnom okršaju sa Lewisom Hamiltonom iz Mercedesa, koji je trku započeo sa prve pozicije.

Bila je to prva pobjeda Ferrarija još od utrke za Veliku nagradu Singapura 2015. godine.

Ipak, Vettel smatra da u Ferrariju i dalje  moraju naporno raditi kako bi držali korak za Mercedesom.

"Mislim da je Mercedes favorit", rekao je Vettel na pres konferenciji pred Veliku nagradu Kine.

"Imali smo zaista dobru prvu utrku. Znamo da imamo dobar sistem koji nas je postavio na dobro mjesto, ali znamo i da ima mnogo stvari u kojima moramo držati korak za njima i držati sadašnju poziciju kako bi se mogli ravnopravno boriti."

Sa druge strane vožač Mercedesa, Lewis Hamilton smatra da je jako mala razlika između ova dva tima.

"Na kraju dana, oni su pobijedili i uradili bolji posao, tako da mi moramo bolje raditi."

"Ipak, mislim da smo veoma blizu. Što se tiče tempa u kvalifikacijama, bili smo veoma blizu, a u trci je stalno držao korak za mojim bolidom", rekao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi