Vettel: Moje najdraže drugo mjesto u karijeri
FOTO: EPA

Hamilton slavio u Monzi, Vettel drugoplasirani

Vettel: Moje najdraže drugo mjesto u karijeri

A. Beganović

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, slavio je na Velikoj nagradi Italije. Britanskom vozaču je pobjeda u Monzi sedma u sezoni, te 40. u karijeri.

Iza Hamiltona na cilj su stigli vozač Ferrarija, Sebastian Vettel i vozač Williamsa, Felipe Massa, a nakon trke u Monzi aktuelni svjetski šampion je povećao svoju prednost u ukupnom poretku.

Iako je na cilj stigao kao drugoplasirani, Vettel nije očajavao, odnosno bio je zadovoljan ostvarenim u Monzi.

"Lewis je u Monzi odradio veliki posao. Zadovoljan sam i drugim mjestom. Osjećaj je neopisiv i mislim da je ovo najbolje drugo mjesto u mojoj karijeri. Ljudi su ovdje nekako drugačiji i stvarno je za mene to bio poseban dan", nakon trke je između ostalog istakao Wettel.

Podsjetimo, u generalnom poretku vozača prvi je Hamilton sa 252 boda, drugoplasirani je Rosberg sa 199 bodova, dok je Vettel na trećem mjestu sa 178 bodova.

Što se tiče konstruktora, Mercedes je sa 451 bodom daleko ispred svih, a prate ga Ferrari sa 270 bodova i Williams sa 188 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.