VN Australije ostaje u Albert Parku
Albert Park

Novac diktira uslove

VN Australije ostaje u Albert Parku

M. Maksimović

VN Australije će se i narednih godina voziti u Albert Parku.To su potvrdili lokalni zvaničnici nakon što se pojavila mogučnost preseljenja utrke u Avalon.

O utrci u Australiji se već duže vremena raspravlja, a nedavno se oglasio i prvi čovjek VN Australije Ron Walker koji je također potvrdio da postoji mogučnost preseljenja u Avalon.

Međutim tokom rasprave se javio ministar Louise Asher koji je odbacio tu mogučnost.Jedan od razloga je dovoljan, preseljenje utrke bi koštalo 200 miliona dolara.

Utrka ostaje u Albert Parku, a Australija je ugovorom vezana do 2015. godine. S obzirom da probleme sa novcem i poreznim obveznicima, pitanje je kako će se stvari razvijati nakon 2015.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.