Vodeći pružili priliku ostalima
Cilj je sve bliže reli

Vožena 11. etapa

Vodeći pružili priliku ostalima

M. Maksimović

Do kraja ovogodišnjeg Dakara su ostale još četiri etape. Posljednja koja je vožena kroz Čile protekla je znaku BMW, kako na dva tako i na četiri točka. Holanđanin Frans Verhoeven je slavio u konkurenciji motociklista, dok su Chicherit i Thoerner ostvarili etapnu pobjedu u društvu automobila.

Ova 11.etapa je bila duga 434 kilometra i vozilo se od Santiaga do San Juana i vodećim vozačima u ukupnom poretku nije najbolje ''legla. Cyril Despres je bio sedmi, Carlos Sainz deveti. Holanđanin Frans Verhoeven je stigao do cilja za 2 sata 44 minute 50 sekundi, iako je većim dijelom etape lovio Amerikanca Jonaha Streeta.
Street je nakon 190 kilometra zaostajao tek dvije sekunde, na kraju tek tri, dok je treći bio Francuz Duclos sa minutom i 25 stotinki zaostatka.Cyril Despres i dalje ima veliku prednost koja iznosi sat i 20 minuta u odnosu na Ullevalsetera i Lopeza Contarda.
Francuz Guerlain Chicherit je u konkurenciji automobila vodstvo preuzeo od  Stephana Petrehansela nakon 148 kilometra i do kraja ga nije ispuštao.Argentinac Terranova u Mitsubishiju se probio sa četvrte na drugu poziciju  i na kraju je zaostao za pobjednikom 30 sekundi.
Prošlogodišnji pobjednik Giniel De Villiers je bio treći. Glavni konkurent vodećem Carlosu Sainzu,
Nasser Al-Attiyah je bio četvrti i sada ima tek četiri minute lošije vrijeme u odnosu na vodećeg vozača. Amerikanac Miller i dalje drži korak, za sada je treći u ukupnom poretku,zaostaje za Sainzom 23 minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.