Za nesreću Alonsa krivac je jak vjetar

Nema govora o nekom tehničkom problemu

Za nesreću Alonsa krivac je jak vjetar

Teme:

Dva dana nakon nesreće koja se dogodila, u ekipi McLarena su izdali saopštenje u kojem se navodi razlizi zbog kojih je Fernando Alonso završio u bolnici. Ljudi u ekipi su pogledali i pregledali telemetrijske podatke. Prema informacijama iz McLarena između ostalog krivac je i vjetar.

"Alonso je otišao široko u trećoj krivini nakon čega je počeo da izlazi sa staze. Počeo je da gubi trakciju. što je uznemirilo bolid. Naši podaci govore da je za razvoj ovakve situacije kriv i vjetar. U ovom trenutku možmo potvrditi da uzrok nije bio neki tehnički problem. Bolid nije izgubio aerodinamički pritisak bez obzira na jačinu udara. Također, možemo potvrditi i da prije ili nakon incidenta nije bilo nikakvog pražnjenja ili neregularnosti u radu ERS sistema bolida" kažu između ostalog u McLarenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti