Adilović i Željo se probudili: Slavija pred eliminacijom

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH

Adilović i Željo se probudili: Slavija pred eliminacijom

E. Škorić

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine i osvajači Kupa BiH, nogometaši Željezničara, napravili su dobar posao u prvoj utakmici osmine finala najmasovnijeg natjecanja u našoj zemlji.

Plavi su nakon vrijedne gostujuće pobjede u Zenici nad Čelikom u prvenstvu, dobru seriju nastavili i u Kupu. Slavili su u Lukavici protiv Slavije, iako su više od jednog poluvremena igrali s igračem manje.

 

Prvu polupriliku za  goste propustio je u četvrtoj minuti Stanić, koji je nakon centaršuta Kvesića s lijeve strane s nekih sedam metara dobro šutirao, ali Dujković je odbranio. Samo tri minute kasnije Slavija je povela.

 

Kokot je prošao po strani, uposlio iskusnog Raševića, koji je matirao Antolovića za veliku radost u Istočnom Sarajevu. Imali su domaći dobar pokušaj u 16. minuti, Rašević je pucao s desetak metara i pogodio samo vanjski dio mreže. Minutu kasnije, Željo je izjednačio. 

 

Papaz je napravio grešku  u zadnjoj liniji Slavije, Adilović došao do lopte, ušao u kazneni prostor i udarcem s nekih desetak metara loptu zakucao u mrežu Dujkovića. U 24. minuti Amar Osim je morao iz igre izvaditi stopera Vasilića, koji se povrijedio, a u igru je ušao Ćutuk. U 39. minuti Antolović brani udarac Dude, a u 42. minuti Rašević je imao veliku priliku, kada je nakon ubačaja s desne strane s izvice peterca pogodio vanjski dio mreže.

 

U finišu prvog dijela gosti su stigli do preokreta. Benović je sada izgubio loptu, Jamak je došao do nje i uputio centaršut, a Adilović glavom loptu poslao iza leđa nemoćnog Dujkovića. Do kraja prvog dijela Stanić je zaradio i drugi žuti karton te svoje suigrače ostavio na cjedilu.

 

U nastavku su gosti pametno igrali, umrtvili su igru, a Slavija je sve karte bacila u napad. U 69. minuti velika prilika za domaće nakon gužve u šesnaestercu, a na kaju Kokot izlazi sam pred Antolovića, ali ne uspijeva zabiti. Odbranio je Antolović i pokušaj Fazlagića nekoliko minuta kasnije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Stigla je kazna za Slaviju petnaestak minuta prije kraja. Rezervista Elvir Čolić je dodao za Adilovića, ovaj poslao povratnu loptu za Bekrića, a veznjak gostiju pogodio za 3:1 i sigurnu pobjedu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.