Kapiten i golman Čelika za SportSport.ba

Adilović: Sarajevo možemo napustiti neporaženi

D. Kurbegović

Jedan od interesantnijih parova drugog kola Premijer lige u nogometu je svakako susret između Olimpica i Čelika. Biće to duel dvije ekipe, koje su odlično igrale u prošloj sezoni, pogotovo Olimpic, koji je osvojio Kup, dok je Čelik novu sezonu otvorio sa tri boda, dok je ekipa iz Sarajeva poražena u Mostaru od ekipe Zrinjskog.

Kapiten i golman crno-crvenih Adi Adilović u razgovoru za SportSport.ba govorio je o početku sezone, utakmici protiv Slobode, narednom gostovanju protiv Olimpica, te očekivanjima u sezoni koja je počela.

"Sezonu smo ušli dobro, srušili smo negativnu tradiciju koja je trajala sedam godina. Tradicija je tu da se ruši i mi smo to učinili, protiv jako dobre Slobode. Kada je u pitanju ekipa Olimpica, mislim da je to odlična ekipa, ali možemo ostati neporaženi. Osim ekipe Sarajeva, sve su ekipe tu negdje, sve će zavisiti od želje i htijenja. Prošle sezone smo dobili Olimpic u gostima, nadam se da možemo do povoljnog rezultata", nada se 32-godišnji čuvar mreže.

Čelik će u Sarajevu imati podršku navijača, koji klub bodre na gostovanjima.

"Drugačije je igrati kada iza leđa imaš navijače, to je sve drugačije i atmosfera i motiviranost. Ne sumnjam da će doći u Sarajevo, mislim da ih nismo razočarali ovom posljednjom utakmicom, te igrama u prošloj polusezoni. Nadam se da ćemo zajedno s njima napraviti nešto protiv Olimpica. Mi ćemo dati maksimum, a nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Mi kao ekipa idemo iz utakmice u utakmicu, želimo osvojiti što više bodova, smatram da ova ekipa ima dobar potencijal i da možemo puno toga napraviti, naravno ako budemo svi složni jer ova ekipa nije napravljena od zvijezda i nekih velikih imena", kaže Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svima imponuje broj domaćih igrača u ekipi Čelika.

"Kada u prvih 11 igra osam igrača iz svog omladinskog pogona to treba da svakom gradu i klubu imponuje. Nije svejedno, naravno da nikada nisam dijelio igrače na domaće i one sa strane, ali drugačije osjeća atmosferu, pobjede i poraze onaj igrač, koji je počeo tu karijeru i prošao sve omladinske selekcije", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Adi Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.