Ako ispadnemo iz lige idem iz Grenoblea
Mehmed Baždarević: Volio bi najviše na svijetu da sa Grenobleom gostujem na Grbavici

Mehmed Baždarević za SportSport.ba

Ako ispadnemo iz lige idem iz Grenoblea

„Ukoliko se desi da na kraju sezone ispadnemo iz Prve lige Francuske, bez obzira što sam nedavno produžio ugovor do 2011. godine otičiću iz Grenoblea“, rekao je Mehmed Baždarević za SportSport.ba.  

Grenoble, koji je od hita šampionata došao u tešku situaciju da se bori za opstanak u drušvu najboljih, prošlog vikenda napravio je senzaciju ostvarivši gostujući remi kod do 24. kola drugoplasiranim Bordeauxom - 1:1.

U zadnjih 10 kola postigli samo dva gola

„Dobro je što smo osvojili bod. Iznenadili smo cijelu Francusku, ali naš problem su utakmice kući, gdje nikako da pobijedimo. U zadnjih 10 kola zabili smo samo dva gola, i imamo katastrofalnu realizaciju stvorenih šansi. Nemamo novca da kupimo kvalitetenog napadača“, istakao je Baždarević, najbolji fudbalski trener BiH u 2008. godini u izboru SportSport.ba i naglasio:
„Jedan smo od rijetkih klubova u Francuskoj koji se ove zime nije pojačao, jer nije dobra finansijska situacija u klubu. Uz to povrijeđena su nam i četiri igrača, a kada se to desi ekipama kao što je naša sa oskudnim igračkim kadrom teško je dobijati utakmice.“

Ključne naredne utakmice sa PSG-om i Nantesom

Šef strućnog štaba Grenoblea smatra i kako su pred njegovim timom dvije ključne utakmice u pogledu opstanka u ligi.
„Za vikend domaćini smo PGS-u, a onda smo gosti Nantesa, jednog od direktnih konkurenata u borbi za opstanak. Moramo slaviti protiv Parižana kako bi se nadali opstanku, ali i vjerovatno ne biti poraženi u Nantesu. Ukoliko izgubimo u naredna dva kola doći ćemo u izuzetno tešku situaciju, jer pored otpisanog Le Havrea za opstanak se bore određne slavne francuske ekipe poput St. Etiennea i Sochauxa koje su u svakom pogledu jače od nas...“  kazao je Baždarević.

„Natjerati“ čelnike Grenoblea da gostuju kod Želje

U FK Željezničar, kažu, kako očekuju da će do kraja ovog mjeseca dobiti definitivan odgovor iz Grenoblea u vezi s odigravanjem prijateljske utakmice 28. marta na „Grbavici“, a koja bi na ovom stadionu bila prva posljedratna pod svijetlošću nedavno renoviranih reflektora.

„Volio bi najvše na svijetu da gostujem sa Grenobleom na mojoj Grbavici i odigramo 28. marta utakmicu sa Željom. No, ranije smo planirali da imamo više bodova. Sada se situacija promijenila i u teškoj smo borbi za opstanak. Ukoliko dobro prođemo protiv PSG-a i Nantesa izvršiću blagi pritisak i na rukovodstvo kluba da gostujemo u Sarajevu. Ipak, ako nam rezultati ne budu išli na ruku, teško da će čelnici Grenoblea, u takvoj situaciji, pristati da dođemo na Grbavicu. Nadam se da ću iz rezultatima u naredna dva kola „natjerati“ da otputujemo u Bosnu i igramo za Željom“, tvrdi Baždarević.  

Grenoble ima 27 bodova nakon 24. kola šampionata Francuske. Isto toliko sakupio je Nantes, a u borbi za opstanak još su Le Mans 26 bodova, Caen 25, St. Etienne 24, Valenciennes 24, Sochaux 20, i već skoro drugoligaš Le Havre 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.