Baković: U 2014. godini smo činili prave stvari

Generalni sekretar N/FSBiH

Baković: U 2014. godini smo činili prave stvari

Nakon izlaganja predsjednika N/FSBiH Elvedina Begića, riječ za govornicom je preuzeo generalni sekretar bh. kuće fudbala Jasmin Baković.

"Mislim da smo činili prave stvari u 2014. godini. Priča o N/FSBiH je priča o zakonitom i transparentnom radu. Prije nekoliko godina finansijska dobit koja se mjeri u sedam cifara i naša reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a uz sve to imamo veliku podršku FIFA-e i UEFA-e", rekao je generalni sekretar NFSBiH, Jasmin Baković, uz dodatak da "bh. fudbalski brod" je već ili plovi ka mirnoj luci.

"Nismo sve ostvarili u takmičarskom smislu, ali možemo biti veoma zadovoljni, ali smo na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju, Bosnu i Hercegovinu", istakao je Baković, uz opasku da su Zmajevi bili jedini debitant na Mundijalu.

"Ne trebamo zaboraviti niti aktuelne kvalifikacije i zbog toga je bilo određenih promjera, ali naše U-17 i U-19 selekcije su se plasirale u elitni krug kvalifikacija", kazao je Baković.

Kroz kratki film tokom izlaganja generalnog sekretara prikazano je šta je urađeno na popravljanju uslova na stadionima pojedinih bh. klubova.

"Pripreman je projekat za novu poslovnu zgradu Saveza, pored kojeg je i N/FSBiH uz podršku UEFA-e ali iz vlastitih finansijskih sredstava potpomogao izgradnju devet malih terena širom Bosne i Hercegovine za djecu s posebnim potrebama", kazao je Baković uz dodatak da je fudbal za sve, a ne samo za profesionalne fudbalere.

"Trening centar u Zenici je zadovoljio sve naše potrebe otkako se otvoren 1. juna 2014. godine. Svi našireprezentativci su itekako bili zadovoljni onim što pruža i svakako da radimo na daljem razvoju infrastrukture ovog zdanja", istakao je prvi operativac Saveza.

Baković je istakao kako su uposlenici Saveza, ali i svi oni koji učestvuju u njegovom radu finansijski podržali nekoliko humanitarnih akcija, a posebno je naglasio pomoć klubovima čija infrastruktura stradala u prošlogodišnjim poplavama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.