Press konferencija nakon susreta s Estonijom

Baždarević: Bilo je perioda kada smo igrali opušteno

E. Škorić

Selektor bh. nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević na press konferenciji nakon pobjede nad Estonijom pozvao je na oprez.

Svi smo uživali u izdanju Zmajeva i petardi u mreži Estonaca, no Meša zna da su kvaifikacije tek počele i da je puno posla pred nama.

"Mislim da sam i večeras povučen kao i sinoć. Sasvim sam oprezan da iskren budem. Očekivao sam tešku utakmicu, još težu. Da li je rezultat olakšao naš posao, ali mislim da oni neće gubiti sve utakmice ovim rezultatom. Mi smo dali na vrijeme golove i ono što smo željeli smo postigli", izjavio je Baždarević, dodavši:

"Bilo je važno dobro startati, a bilo je perioda kada smo igrali opušteno i znali smo da će pobjeda biti naša. Belgija nas čeka, sada ćemo proslaviti ovu pobjedu, a poslije ćemo nastojati što bolje da dočekamo Belgiju i Kipar u Zenici".

Selektora je oduševio igrom Juventusov veznjak Miralem Pjanić, ali Danijel Miličević, koji je po ulasku u igru asistirao Vedadu Ibiševiću za četvrti gol.

"Zadovoljan sam što je ušao i namjestio jedan gol sa kvalitetnim pasom. Sada će vrijeme pokazati. Mislim da je to momak koji je zaslužio da mu se da pažnje i vjerujem da će on biti osvježenje u ovim kvalifikacijama", istakao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi