Čelik u Kupu dočekuje Vitez

Beganović: Respektujemo goste, ali uvjereni smo u pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 1/16 finala Kupa BiH dočekati komšijskog rivala ekipu Viteza. Biće to sigurno interesantan duel ekipa iz Premijer lige, a ko će se plasirati dalje vidjet ćemo sutra.

Uoči sutrašnje utakmice danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana konferencija za medija na kojoj su se prisutnima obratili trener Elvedin Beganović i veznjak Anel Dedić.

Trener crno-crvenih očekuje sutra tešku utakmicu, ali i prolazak svoje ekipe u narednu rundu takmičenja.

"Mi u svakoj utakmici želimo pobjedu, Vitez u posljednje vrijeme igra odlično uvezali su nekoliko pobjeda, a na klupi imaju sjajnog stručnjaka Branka Karačića. Mi sutra moramo dati maksimum, respektujemo goste, ali smo uvjereni u pobjedu. Nadam se da ćemo utakmicu riješiti u regularnom dijelu, da nećemo pucati penale, jer nam ne treba veliki umor pred subotnju utakmicu protiv Borca. Kada je u pitanju igrački kadar, svi su u konkurenciji za utakmicu, ali nismo još odlučili ko će nastupiti. Biće dvije-tri izmjene u ekipi, ali sastav će sigurno biti respektabilan i spreman da pobjedi u sutrašnjoj utakmici", nada se Beganović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

O odlasku Šefa struke Borisa Pavića nije želio puno komentarisati.

"Ja nemam stvarno ništa da kažem što se toga tiče i mog eventualnog preuzimanja ekipe. Šef stručnog štaba je Boris i mi se tako ponašamo svi u klubu, tako da vjerujem da će on i dalje voditi ekipu. Na treningu radimo maksimalno ozbiljno, te se nadamo da će se sve završiti dobro za naš klub", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.