Čelik dočekuje Široki Brijeg

Beganović: Znamo sve kvalitete gostiju, nadamo se pobjedi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika će sutra na Bilinom polju u okviru jednog od derbija sedmog kola dočekati ekipu Širokog Brijega. Zeničani se nakon šest kola nalaze na petoj poziciji, dok je Široki plasiran dva mjesta iznad.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice, na kojoj su se obratili trener Elvedin Beganović i kapiten Adi Adilović.

Trener crno-crvenih sutra očekuje tešku utakmicu, ali se nada pozitivnom rezultatu.

"Dobro smo radili u ovoj pauzi, na Zlatiboru smo imali sve uvjete da se spremimo za nastavak prvenstva. Malo smo pobjegli od Zenice i dobro su nam došla tri dana, kako bi se psihički i fizički spremili za naredne utakmice. Kao što znate sutra dočekujemo veoma jaku ekipu Širokog Brijega, to je naravno jedna od najboljih ekipa u našoj ligi i mi respektujemo naše goste. Sutra ćemo pokušati našom igrom, naravno uz maksimalan pristup svih igrača uz veliku borbu na terenu da savladamo Široki Brijeg", nada se Beganović.

Postoje određeni problemi oko sastava za sutrašnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na Zlatiboru nam se povrijedio jedan od najboljih igrača Emir Jusić i na njega sutra ne možemo računati, imamo mi tu zamjenu u vidu Zlatka Kazazića, ali imamo probleme s Vernesom Selimovićem, koji je upitan i poslije večerašnjeg treninga znat ćemo možemo li računati na njega. Ako Selimović ne bude spreman, njegova zamjena će najvjerovatnije biti mladi Grahovac, koji je odlično radio u proteklom periodu. Uz ove probleme oko sastava, ako sutra zaustavimo Wagnera, koji je i u poznim godinama jedan od najboljih igrača lige sigurno je da se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Nadamo se da se može ponoviti prošla sezona, kada smo protiv Širokog u Zenici odigrali najbolju utakmicu u prvenstvu i zasluženo savladali sutrašnje goste", kazao je Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Čolić, Kazazić, Kojić, Bureković, Pezer, Bajraktarević, Dedić, Popović, Selimović (Grahovac) i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.