Bevanda: Široki je oduvijek bio za skraćenje Premijer lige

Član IO NFSBiH za SportSport.ba

Bevanda: Široki je oduvijek bio za skraćenje Premijer lige

E. Škorić

Josip Bevanda, direktor NK Široki Brijeg, tvrdi da je konačno vrijeme da se ozbiljnije razmori prijedlog o skraćivanju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH spreman da predloži Skupštini skraćenje najjačeg nogometnog ranga. Naš današnji sagovornik, čovjek koji je zadužen za uspjehe Širokog Brijega proteklih godina, smatra da je vrijeme da se skrati Premijer liga, jer bi u tom slučaju klupski nogomet u našoj zemlji krupnim koracima krenuo naprijed.

“Nogometni klub Široki Brijeg odavno želi da dođe do skraćenja Premijer lige. Za to smo se svi na Pecari zalagali, i ja, Mijo Jelić i svi naši prethodnici… Svima nam je interes da se poboljša kvalitet nogometa, a to ćemo napraviti jedino reorganizacijom natjecanja u našoj zemlji”, kazao je Bevanda u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

“Treba napraviti kvalitetan plan. Članovi Izvršnog odbora, uključujući i mene, moraju dobro prezentirati Skupštini Nogometnog saveza BiH prijedlog o skraćenju lige. Jednostavno, članovi Skupštine su dobri ljudi, njima je u interesu da idemo naprijed i ne vidim razlog zašto ne bi prihvatili prijedlog o skraćenju lige. No, ponavljam, najvažnije je da im se predstavi dobar plan”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“I sama regularnost natjecanja ponekad dođe pod znak pitanja kada igrači igraju na 40 stepeni. Dakle, moraju se postaviti određeni uslovi koje klubovi moraju ispuniti da bi igrali u ligi. To bi bilo pravo rješenje. Smanjivanjem broja klubova puno bi se dobilo na kvaliteti, napredovali bismo, bile bi zanimljivije i atraktivnije utakmice, ali pod uslovom da svi klubovi koji nastupaju u ligi imaju sređene infrastrukture”, dodaje Bevanda.

“Po meni, liga bi trebala za početak brojati 12 klubova, a onda 10. Treba postepeno raditi na poboljšanju, a u sve se moraju uključiti i entitetske lige, te ove niže. Možemo vidjeti kako su u Hrvatskoj, Sloveniji ili Austriji riješili problem skraćivanjem liga. Široki, dakle, u potpunosti i već odavno podržava ovu ideju. Kao član IO tvrdim da u Skupštini sjede pošteni ljudi koji će prihvatiti prijedlog za bolje sutra našeg nogometa”, rekao nam je Bevanda na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.