Bh. štoper i u U-19 timu Stuttgarta
Ermin Bičakčić, moguća perspektiva našeg fudbala

U potrazi za našim talentima po Evropi

Bh. štoper i u U-19 timu Stuttgarta

Fudbalskoj A reprezentaciji BiH potreban je kvalitetan odbrambeni igrač u nastavku kvalifikacija za SP, ali i budućnosti... Za buduća vremena možda i neće biti problema, jer postoji plejada naših talenata diljem Evrope!

Na adresu naše redakcije, tim povodom, mailom se javio i Muhamed Fazlagić – Fazla, nekadašnji profesionalni fudbaler, danas poznati estradni umjetnik i svakodnevni čitalac SportSport.ba.

Kako je istakao, u želji da svi pomognemo napretku našeg nacionalnog tima, ali i fudbala uopšte, poslao nam je link i karakteristike Ermina Bičakčića, mladog odbrambenog igrača, člana juniorskg tima Stuttgarta. Naglasio je, da bi na Bičakčića pažnju, možda, trebali obratiti i selektori juniorske i mlade reprezentacija, Zoran Bubalo i Branimir Tulić jer je riječ o 18-godišnjaku. Smatra kako bi Bičakčić u dogledno vrijeme, možda, mogao biti i perspektiva našeg fudbala, te da bi odgovorni u NS/FS BiH trebali reagovati što prije, kako i ovaj igrač ne bi završio u dresu reprezentacije neke od drugih zemalja...

Shodno tome provjerili smo podatke o Bičakčiću i ispostavilo se da su navodi našeg čitaoca dobronamjerni i tačni. On je naš državljanin BiH, standardni je član juniorskog tima Stuttgarta, a igra na poziciji štopera. Rođen je 24. januara 1990. godine. Visok je 185 centimetara, a težak 80 kilograma. Fudbal igra još od pete godine, a nastupao je Mockmuhl, te Heilbronn. U 2006. godini na sebe je skrenuo pažnju skauta Stuttgarta i od tada igra za mlađe selekcije ovog slavnog njemačkog kluba.

Perspektiva ili ne pokazaće vrijeme, ali u svakom slučaju mladi igrač kojeg u našem Savezu ne bi trebali olako zanemariti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.