"BiH može na EP, da ne mislim tako ne bih ni bio kandidat"

Igor Štimac u razgovoru za SportSport.ba

"BiH može na EP, da ne mislim tako ne bih ni bio kandidat"

Hrvatski stručnjak Igor Štimac danas je obavio razgovore sa čelnicima NFSBiH o eventualnom preuzimanju naše izabrane vrste.

Štimac je našao vremena za razgovor za naš portal, za koji je potvrdio da je sastanak prošao dobro.

"Razgovarali smo i sastanak je protekao dosta korektno. Pred savezom je sada dosta težak zadatak, jer je pitanje selektora vrlo ozbiljno", započeo je Štimac razgovor za SportSport.ba i nastavio:

"Najbitnije je stvoriti pozitivnu atmosferu u i oko reprezentacije, a što se tiče samog plasmana na Evropsko prvenstvo, mislim da je on moguć. Da ne mislim tako, ne bih ni bio kandidat za selektora.Vjerujem da mogu odvesti BiH u Francusku".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jedan od kandidata za selektora BiH hvalio je i sastav naše reprezentacije.

"Ima ovdje mnogo odličnih igrača. Sigurno je da Bosna i Hercegovina posjeduje veliki kvalitet koji tek treba doći do izražaja", rekao je za kraj razgovora Igor Štimac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.